Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с пилешки дробчета и майонеза

Баница с пилешки дробчета и майонеза

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Баница с пилешки дробчета и майонеза
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Народният кулинарен гений си личи във всяка хапка от тази неверотяна баница с пилешки дробчета и майонеза"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г фини
  • пилешки дробчета - 300 г
  • майонеза - 200 г Краси
  • праз лук - 1 стрък
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 100 мл
  • морков - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се сваряват в подсолена вода и се отцеждат.

Изчистените и ситно нарязани зеленчуци се задушават в сгорещеното олио.

Прибавя се черният пипер и отцедените дробчета, като се разбърква внимателно, за да не се натрошат дробчетата.

В тава, намазана с олио, се поставят 3 кори и се намазват с майонеза, поставя се част от плънката и така се редуват, докато отгоре остават само кори.

Баницата се залива с разбитите яйца и се поставя в сгорещена на 200 градуса фурна.

Пече се до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: