Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с гъби, чушки и майонеза

Пилешки дробчета с гъби, чушки и майонеза

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки дробчета с гъби, чушки и майонеза
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Ако обичате сочни дробчета и чушки, тази рецепта е само за вас"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. зелени +2 бр.червени
  • гъби - 250 г
  • майонеза - 350 г
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги сварете в подсолена вода за 5 минути. След това ги отцедете от водата и към тях прибавете майонезата.

Разбъркайте добре. Изсипете ги в тавичка.

Нарежете лука на полумесеци и го запържете в малко олио. Към него прибавете нарязаните чушки и гъби. Добавете сол и пипер на вкус.

Изсипете зеленчуковата смес върху дробчетата. Поръсете обилно с настърган кашкавал и печете на 200 градуса за около 15-20 минути.

Пилешките дробчета с гъби, чушки и майонеза са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: