Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Витаминозна салата с цвекло, маруля и лук

Витаминозна салата с цвекло, маруля и лук

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424552491
Витаминозна салата с цвекло, маруля и лук
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Най-вкусният начин да си набавите дневната доза витамини си остава тази Витаминозна салата с цвекло, маруля и лук"

Необходими Продукти

  • маруля
  • цвекло - 1 голяма глава
  • лук - 1 глава бял + 1 глава червен
  • зелен лук
  • репички - 1/2 връзка
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подкрепете организма си с една много витаминозна салата.

Цвеклото обелваме и сваряваме на пара. Аз го режа на кубчета, за да се свари по-бързо.

Лука от трите вида нарязваме на ситно и задушаваме на тиган. Всеки един лук има допълващ и различен вкус, затова е добре да са различни.

В купа накъсваме марулята, режем репичките на полумесеци, добавяме цвеклото и задушения лук.

Всичко овкусяваме добре с балсамовия оцет, зехтин и сол.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: