Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Витаминозна салата с цвекло, ябълка и авокадо

Витаминозна салата с цвекло, ябълка и авокадо

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Витаминозна салата с цвекло, ябълка и авокадо
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Витаминозна салата, която спокойно може да се предлага във всеки ресторант, радвайте се, че можете да си я приготвите вкъщи - споделяме рецептата"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • авокадо - 1
  • ябълки - 1/2 зелена
  • моркови - 1/2 дебел
  • салата - 2 ч.ч. валериана
  • орехи - 7 - 8 счукани
  • тиквени семки - 2 с.л.
  • конопено семе - 2 с.л. белено
  • сол - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. сок
  • орехово олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото, цвеклото, моркова и ябълката /необелена/ се почистват, измиват и нарязват на колелца.

Валерианата се изчиства от коренчетата, измива се под течаща вода, подсушава се хубаво и се нарежда на плато най-отдолу.

Върху нея се редуват от останалите зеленчуци и плодове за нашата витаминозна салата, поръсва се всичко с орехите, тиквените семки и конопеното семе.

Витаминозна салата с цвекло, ябълка и авокадо се посолява и се залива с лимоновия сок и ореховото олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: