Начин на приготвяне
Една част от топлото мляко смесете със захарта и маята, поръсете с брашно и оставете да се активира.
Разбийте яйцата с останалите продукти без брашното. Сипете шупналата мая към млечната смес и постепенно прибавяйте от пресятото брашно.
Бъркайте, докато получите гъста кашичка като боза. Покрийте със стреч фолио и оставете на топло за около час. Сместа трябва още да се е сгъстила и да образува мехурчета.
Загрейте тиган (тефал), леко намажете с масло само първия път или 2-3 пъти за през цялото печене на всички катмички.
Изпечете катмичките и с форма сърце изрежете сърца. Част от тях слепете с желе от ягоди.
Изрежете сърца от портокал и банан и украсете по ваш вкус. Поднесете тази романтична закуска на любимия човек, които наистина би се впечатлил.