Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена с 1 ч.л сол вода.
През това време се загрява тефлонов тиган на котлона, без да се добавя никаква мазнина.
Морковите и лукът се нарязват на дребни кубчета и се изсипват в тигана заедно с каймата. Овкусяват се със сол и черен пипер. Разбъркват се и се оставят да къкрят в мазнината от каймата, докато тя стане на трохи. После се добавя и водата.
Оставя се да къкри, докато се отдръпне водата, но не напълно. Вдига се от котлона и се оставя да се поохлади.
Готовите картофи се отцеждат и още горещи се намачкват. Чуква се яйцето и се разбъркват със силиконова лъжица.
После ви трябва средно голяма купичка и кухненски найлон.
В купичката се разстила найлонът, слага се 2-3 с.л. от картофената смес и с помощта на лъжица сместа се разстила по формата на купичката. В средата се слага по 1.5 с.л. от плънката. С помощта на найлона сместа се оформя на средно голяма топка. Найлонът се премахва внимателно и с ръце се дооформят топките.
В отделна купа се смесват брашното и галетата, а в тиган се загрява олио. Картофените топки първо се овалват в брашнената смес, после се запържват до хубава златиста коричка от всички страни. Нареждат се в тефлонова тавичка като върху всяка топка се слага слайс кашкавал.
Запичат се в загрята фурна на 180 градуса до хубав загар на кашкавала.