Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Еврейска салата с чушки

Еврейска салата с чушки

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Еврейска салата с чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.

Необходими Продукти

  • олио - 1/3 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 9 броя, различни цветове (камби)
  • чесън - 2 скилидки, накълцан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 1/3 ч.ч.
  • мащерка - клонче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се затопля в голям съд и нарязаният лук се запържва в него.

Междувременно чушките се нарязват на ивички и се прибавят в тигана.

Добавя се чесънът, подправя се със сол и черния пипер и се оставя за няколко минути да се задуши, накрая се добавя виното, разбърква се добре и се оставя на тих огън за още не повече от 10 минути.

Накрая се добавя клончето мащерка и се оставя да се изстуди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: