Начин на приготвяне
Измийте и махнете дръжките на патладжаните. Разрежете ги на половина и ги посолете, оставете за 30 мин да се отцеди горчивата им вода. Изплакнете патладжаните и подушете, направете няколко разреза по вътрешната им месеста част, намажете ги с олио, сложете ги в тавичка и ги запечете до златисто.
На изпечените патладжани издълбайте вътрешната месеста част и хвърлете корите.
Почистете лука и нарежете на дребно. Сложете в дълбок тиган малко олио и добавете лука, запържете до омекване, след което сложете патладжаните и каймата. Раздробете всичко и подправете с черен пипер и сол. Гответе до готовност на каймата, като периодично разбърквате.
Махнете от котлона и оставете да се охлади.
Разбийте яйцата и ги добавете при патладжанената смес, разбъркайте.
Намажете с малко мазнина кръгла или правоъгълна тава с големина на корите.
Корите разделете на две равни части. Сложете първата половина от корите, намажете с малко олио и изсипете плънката, изравнете я добре и върху нея сложете останалата част от корите.
Намажете с разбит жълтък и печете в загрята фурна на 180 градуса за 30 мин до златисто.