Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Еврейска баница Пастел де меринджена

Еврейска баница Пастел де меринджена

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Еврейска баница Пастел де меринджена
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Интересна и нетрадиционна баница, която ще ви впечатли с уникален вкус и аромат!"

Необходими Продукти

  • кайма - 750 г
  • патладжани - 2 бр. големи
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 3 бр.
  • жълтък - 1 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • олио - 50 мл
  • кори за баница - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и махнете дръжките на патладжаните. Разрежете ги на половина и ги посолете, оставете за 30 мин да се отцеди горчивата им вода. Изплакнете патладжаните и подушете, направете няколко разреза по вътрешната им месеста част, намажете ги с олио, сложете ги в тавичка и ги запечете до златисто.

На изпечените патладжани издълбайте вътрешната месеста част и хвърлете корите.

Почистете лука и нарежете на дребно. Сложете в дълбок тиган малко олио и добавете лука, запържете до омекване, след което сложете патладжаните и каймата. Раздробете всичко и подправете с черен пипер и сол. Гответе до готовност на каймата, като периодично разбърквате.

Махнете от котлона и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата и ги добавете при патладжанената смес, разбъркайте.

Намажете с малко мазнина кръгла или правоъгълна тава с големина на корите.

Корите разделете на две равни части. Сложете първата половина от корите, намажете с малко олио и изсипете плънката, изравнете я добре и върху нея сложете останалата част от корите.

Намажете с разбит жълтък и печете в загрята фурна на 180 градуса за 30 мин до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: