Чевапчичи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
01/04/2018
"Симпатични чевапчичи, които да хапнете на една хапка "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 317
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - 50 мл. газирана
  • пипер - 1/2 ч.л. черен
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • пипер - 1/2 ч.л. червен
  • олио - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества
Кебапчета

Начин на приготвяне

Поставете каймата в дълбок съд. Добавете червения и черния пипер, олиото, кимиона, бакпулвера, газираната вода и солта.

Нарежете много наситно или смелете в блендер почистените червен лук и чесън. Добавете ги при каймата. Месете каймата около 20 мин.

Оставете каймата в хладилника за около 30 мин.

При готовност оформете кебапчета с дължина около 10 см и дебелина около 1.5 см. Кебапчетата ще се свият, като се изпекат, така че имайте това предвид, като ги оформяте.

Подредете ги в намазнена чиния и ги покрийте със свежо фолио. Приберете в хладилника за една нощ.

Изпечете ги върху намазнена и загрята скара.

Печете ги закратко (около 7 мин от страна), за да запазите сочността им.

По желание може да сложите лют червен пипер в каймата.

Барбекю сет от 4 прибора в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Барбекю сет от 4 прибора в калъф
22.99 лв.
Виж ››

Страхотен барбекю сет от 4 части, който всеки уважаващ себе си повелител на скарата трябва да има. Всички пособия за приготвянето на месо и зеленчуци са събрани на едно място в комплекта за барбекю, който търпеливо очаква своя нов притежател.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар