Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхнии»Сочни кюфтета със зеленчуково рагу

Сочни кюфтета със зеленчуково рагу

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сочни кюфтета със зеленчуково рагу
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Задължително е кюфтетата да са сочни, а с това зеленчуково рагу просто няма как да не са такива"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • вода - 50 мл
  • галета - 50 г
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • зеленчуци
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • грах - 200 гр замразен или консерва
  • домати - 300 мл сок
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 600 мл гореща
  • розмарин - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • куркума - 2 щипки
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с настъргания лук на ренде, яйцето, водата, галетата и черен пипер на вкус. Оформете малки кюфтета и ги оваляйте обилно в брашно. Сложете кюфтетата в тиган с малко нагрято олио и запържете до златисто кафяво.

Нарежете зеленчука за рагуто. В тава с капак, разтопете маслото, прибавете лука и запържете за кратко. Прибавете морковите, чушките и запържете до омекване.

Добавете доматения сок, горещата вода, захарта, черния пипер, босилека, розмарина, настъргания чесън, посолете и разбъркайте добре. След като заври, затворете капака на тавата и оставете да къкри на слаб огън за около 30 минути.

Добавете кюфтетата и варите още 10 минути, накрая добавете зеленият грах и поръсете с куркума, готвите за още 10 минути.

Готовото ястие поръсете с магданоз и отстранете от котлона. Сочни и вкусни кюфтета с невероятен вкус.

Сочните кюфтета със зеленчуково рагу са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: