Начин на приготвяне
Омесете каймата с настъргания лук на ренде, яйцето, водата, галетата и черен пипер на вкус. Оформете малки кюфтета и ги оваляйте обилно в брашно. Сложете кюфтетата в тиган с малко нагрято олио и запържете до златисто кафяво.
Нарежете зеленчука за рагуто. В тава с капак, разтопете маслото, прибавете лука и запържете за кратко. Прибавете морковите, чушките и запържете до омекване.
Добавете доматения сок, горещата вода, захарта, черния пипер, босилека, розмарина, настъргания чесън, посолете и разбъркайте добре. След като заври, затворете капака на тавата и оставете да къкри на слаб огън за около 30 минути.
Добавете кюфтетата и варите още 10 минути, накрая добавете зеленият грах и поръсете с куркума, готвите за още 10 минути.
Готовото ястие поръсете с магданоз и отстранете от котлона. Сочни и вкусни кюфтета с невероятен вкус.
Сочните кюфтета със зеленчуково рагу са готови.