Начин на приготвяне
Първо се приготвя дресингът. Яйцето се сварява за около 4-5 минути - трябва да е малко рохко. След като се свари, се обелва и се слага в блендер. Към яйцето се прибавят медът, сокът от лимона и зехтинът. Всичко се пасира. Най-накрая се прибавят солта и оцетът, тъй като може да не се наложи да се слага цялото им количество - това зависи от вкусовите качества. Така готов, дресингът се оставя в хладилника.
Марулята се нарязва на дълги ивици. Яйцата се сваряват за 7 минути (след като заврат). Краставиците се обелват и нарязват на кубчета. Лукът се измива и нарязва на ситно, а доматите се режат също на кубчета.
След като са се сварили яйцата, се поливат със студена вода и се белят. След това се нарязват първо наполовина, след това всяка половинка на две, и се оставят настрани.
Всички съставки без яйцата се слагат в дълбока купа и се поливат с дресинга. След това салатата се разбърква с ръка, като може марулята леко да се намачка, като се внимава да не се засегнат другите зеленчуци.
След като салатата е много добре разбъркана, най-отгоре се нареждат и яйцата.
Салатата се сервира веднага, а охладеният дресинг я прави една идея по-пролетна и празнична.