Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Великденска салата с нежен дресинг

Великденска салата с нежен дресинг

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Великденска салата с нежен дресинг4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Важното е салатата да е прясна, а дресингът - нежен, така празникът ще е незабравим"

Необходими Продукти

  • маруля - 3 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • пресен лук - 3 стръка
  • краставици - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • За дресинга
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • мед - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя дресингът. Яйцето се сварява за около 4-5 минути - трябва да е малко рохко. След като се свари, се обелва и се слага в блендер. Към яйцето се прибавят медът, сокът от лимона и зехтинът. Всичко се пасира. Най-накрая се прибавят солта и оцетът, тъй като може да не се наложи да се слага цялото им количество - това зависи от вкусовите качества. Така готов, дресингът се оставя в хладилника.

Марулята се нарязва на дълги ивици. Яйцата се сваряват за 7 минути (след като заврат). Краставиците се обелват и нарязват на кубчета. Лукът се измива и нарязва на ситно, а доматите се режат също на кубчета.

След като са се сварили яйцата, се поливат със студена вода и се белят. След това се нарязват първо наполовина, след това всяка половинка на две, и се оставят настрани.

Всички съставки без яйцата се слагат в дълбока купа и се поливат с дресинга. След това салатата се разбърква с ръка, като може марулята леко да се намачка, като се внимава да не се засегнат другите зеленчуци.

След като салатата е много добре разбъркана, най-отгоре се нареждат и яйцата.

Салатата се сервира веднага, а охладеният дресинг я прави една идея по-пролетна и празнична.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: