Баница с лапад, сирене и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1467140014985
04/04/2018
"Шампиони сме в правенето на баници, ето и доказателството - невероятно вкусна баница с лапад, сирене и ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 570
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука с бланширания лапад, овкусете със джоджен, червен пипер и малко сол. След като го свалите и охладите прибавете яйцето.

Сварете ориза с щипка сол. Сложете хартия за печене на тавата, намажете със масло и започнете да редите няколко пласта от корите, като ги накъсвате, може и да ги намачквате.

Сипете от лапада и хубаво го разстелете навсякъде, поръсете от ориза и сиренето, напръскайте със разтопено масло. Отново редите от корите по 2-3 листа и така докато свършат всички кори.

Най-отгоре намачкайте последната кора и полейте с останалото масло. Печете в умерена фурна до хубав златист цвят на корите, след изваждане на баницата напръскайте с малко вода.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар