Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с лапад, сирене и ориз

Баница с лапад, сирене и ориз

Баница с лапад, сирене и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Шампиони сме в правенето на баници, ето и доказателството - невероятно вкусна баница с лапад, сирене и ориз"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • лапад - 250 г (бланширан или замразен)
  • ориз - 1 к.ч.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • джоджен
  • червен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука с бланширания лапад, овкусете със джоджен, червен пипер и малко сол. След като го свалите и охладите прибавете яйцето.

Сварете ориза с щипка сол. Сложете хартия за печене на тавата, намажете със масло и започнете да редите няколко пласта от корите, като ги накъсвате, може и да ги намачквате.

Сипете от лапада и хубаво го разстелете навсякъде, поръсете от ориза и сиренето, напръскайте със разтопено масло. Отново редите от корите по 2-3 листа и така докато свършат всички кори.

Най-отгоре намачкайте последната кора и полейте с останалото масло. Печете в умерена фурна до хубав златист цвят на корите, след изваждане на баницата напръскайте с малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: