Начин на приготвяне
Картофите белим, измиваме и нарязваме на кубчета. Лука почистваме и нарязваме ситно.
В подходящ съд за готвене в Микровълнова слагаме нарязаните картофи и лук. Наливаме олио или зехтин и вода. Слагаме съда с капака в микровълновата и задушаваме на силна мощност (High) да омекнат продуктите за 5-6 минути, като внимаваме да не останат без течност.
После проверяваме дали са сварени и прибавяме белени и понамачкани домати от консерва, доматен сок и топла вода (1/2 ч.ч.), захар, къри на вкус и нарязан зелен магданоз.
Намаляваме малко мощността на микровълновата (M.High) и варим ястието още приблизително 10 минути, като от време на време може да разбъркваме.
Като поуври, сипваме в ястието разтворени в малко вода червен пипер (1/2 ч.л.) и натурално царевично нишесте (1-2 ч.л.). Разбъркваме и слагаме отново ястието във фурната за няколко минути, приблизително 5 минути или колкото е необходимо.
Може да направим ястието по-гъсто или по-течно по вкус.