Дребни сладки с нишесте

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Дребни сладки с нишесте
Снимка: marcheva14
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
20
"Щастието е в малките неща, като в шепа дребни сладки например"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г стайна температура
  • жълтъци - 1 бр.
  • царевично нишесте - 350 г
  • кондензирано мляко - 200 г (Сгушенка, Дулсе де Лече )
  • захар - 2 равни с.л.
  • сладко - гъсто по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, кондензираното мляко и жълтъкът се разбиват с миксер до крем.

Добавя се царевичното нишесте, смесва се докато се получи топка тесто.

Оформят се топчета. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене.

Маркират се със зъбите на вилица, или може да се пробие дупка, без да се стига до края с дръжката на дървена лъжица, за да се оформи дупка, а после да се запълни със сладко по избор.

Сладките се пекат на 160 градуса за около 12-15 мин., трябва да имат само леко порозовели ръбове.

Дребните сладки с нишесте са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: