Начин на приготвяне
Сварете спагетите според указанията на производителя. Отцедете и изплакнете със студена вода.
Разбийте яйцата със сметаната, пармезана и малко от маслото и добавете спагетите вътре. Разбъркайте хубаво и оставете да попият от соса.
Нарежете лука и чесъна на дребно. Загрейте зехтина на умерена температура в дълбок тиган на котлона и запържете за 3 мин. лука и чесъна.
Добавете каймата и пържете и правете на трохи около 7 мин. Добавете сол на вкус и босилек и отстранете от огъня.
В намазана с масло тава изсипете половината от спагетите. Отгоре разпределете равномерно каймата.
Отгоре накъсайте парченца моцарела. Най-отгоре изсипете останалите спагети. Ако остане от соса, изсипете отгоре.
Печете в загрята фурна на 180°C за около 30 мин.
В последните минути от печенето отгоре наръсете с още накъсана моцарела.
Спагетите с телешка кайма и яйца на фурна са готови.