Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с телешка кайма и яйца на фурна

Спагети с телешка кайма и яйца на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Спагети с телешка кайма и яйца на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"И на вас ли ви прилича на Спагетена торта с ароматна плънка и моцарелена коричка, защото и на нас така"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г телешка
  • спагети - 400 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • моцарела - 120 г
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 100 г
  • масло - 4 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според указанията на производителя. Отцедете и изплакнете със студена вода.

Разбийте яйцата със сметаната, пармезана и малко от маслото и добавете спагетите вътре. Разбъркайте хубаво и оставете да попият от соса.

Нарежете лука и чесъна на дребно. Загрейте зехтина на умерена температура в дълбок тиган на котлона и запържете за 3 мин. лука и чесъна.

Добавете каймата и пържете и правете на трохи около 7 мин. Добавете сол на вкус и босилек и отстранете от огъня.

В намазана с масло тава изсипете половината от спагетите. Отгоре разпределете равномерно каймата.

Отгоре накъсайте парченца моцарела. Най-отгоре изсипете останалите спагети. Ако остане от соса, изсипете отгоре.

Печете в загрята фурна на 180°C за около 30 мин.

В последните минути от печенето отгоре наръсете с още накъсана моцарела.

Спагетите с телешка кайма и яйца на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: