Начин на приготвяне
Сварете спагетите в подсолена вода според инструкциите на опаковката. Отцедете и оставете настрана, като запазите малко от водата за варене.
В голям тиган загрейте зехтина на средна температура. Добавете чесъна и праза и задушете за 2-3 минути, докато омекнат.
Прибавете телешката кайма към тигана и я запържете, като я раздробявате с лъжица, докато се сготви равномерно и придобие златист цвят.
Прибавете нарязаната червена маруля и разбъркайте. Тя ще омекне бързо. След това добавете червения пипер, ригана, солта и черния пипер.
Налейте доматения сос и разбъркайте добре. Намалете котлона и оставете да къкри за няколко минути. Ако сосът е твърде гъст, добавете малко от запазената вода от спагетите.
Прибавете сварените спагети към тигана със соса и разбъркайте добре, за да се покрият равномерно.
Поднесете спагетите по италиански топли, като по желание поръсите с настърган пармезан и декорирайте с листа босилек.
Червената маруля добавя леко горчив вкус и свежест към ястието, но ако предпочитате по-сладък вкус, можете да добавите и малко настърган морков към соса.
Да ви е сладко с моите уникални спагети с телешка кайма, червена маруля и праз!
Вижте още какви подправки да слагате на спагетите, както и колко спагети са една порция.