Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с телешка кайма, червена маруля и праз

Спагети с телешка кайма, червена маруля и праз

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1981k7236
Спагети с телешка кайма, червена маруля и праз
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко с моите уникални спагети с телешка кайма, червена маруля и праз! Ще си оближете пръстите."

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • пармезан - 200 г
  • телешка кайма - 300 г
  • червена маруля - 1 брой
  • праз - 1 стрък
  • босилек - няколко листа
  • чесън - 3 скилидки
  • доматен сос - 200 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода според инструкциите на опаковката. Отцедете и оставете настрана, като запазите малко от водата за варене.

В голям тиган загрейте зехтина на средна температура. Добавете чесъна и праза и задушете за 2-3 минути, докато омекнат.

Прибавете телешката кайма към тигана и я запържете, като я раздробявате с лъжица, докато се сготви равномерно и придобие златист цвят.

Прибавете нарязаната червена маруля и разбъркайте. Тя ще омекне бързо. След това добавете червения пипер, ригана, солта и черния пипер.

Налейте доматения сос и разбъркайте добре. Намалете котлона и оставете да къкри за няколко минути. Ако сосът е твърде гъст, добавете малко от запазената вода от спагетите.

Прибавете сварените спагети към тигана със соса и разбъркайте добре, за да се покрият равномерно.

Поднесете спагетите по италиански топли, като по желание поръсите с настърган пармезан и декорирайте с листа босилек.

Червената маруля добавя леко горчив вкус и свежест към ястието, но ако предпочитате по-сладък вкус, можете да добавите и малко настърган морков към соса.

Да ви е сладко с моите уникални спагети с телешка кайма, червена маруля и праз!

Вижте още какви подправки да слагате на спагетите, както и колко спагети са една порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: