Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Патладжан с телешка кайма на фурна

Патладжан с телешка кайма на фурна

Патладжан с телешка кайма на фурна
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Бърза запеканка с патладжан и кайма, която ще ви спести време, но е и вкус"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • кайма - 200 г - телешка
  • домати - 3 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 100 г настърган
  • топено сирене - 5 бр. триъгълно
  • босилек - 1/4 ч.л. сушен
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана и го осоляваме. Оставяме го за 20 минути да се отцеди горчивината и го изплакваме.

Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги задушаваме за 3-4 минути в загрятото олио. Добавяме каймата и продължаваме да готвим 10-12 минути. Поръсваме с черен пипер, разбъркваме и отместваме от котлона.

Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Смесваме ги с патладжана, посоляваме и изсипваме в тавичка. Отгоре изсипваме задушената кайма и разбъркваме грубо.

Печем на 180 градуса 35 минути.След това изваждаме от фурната, подреждаме нарязаните топени сиренца, поръсваме с босилек и настърган кашкавал.

Връщаме запеканката във фурната и увеличаваме на 200 градуса.

Печем още 15 минути.

Сервираме веднага. Патладжанът с телешка кайма на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: