Кекс с кроасани и крем карамел

DenitsaDenitsaПомощник Готвач82171
06/05/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене110 мин.
Общо135 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 531
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кексова форма накъсайте на ситни парченца кроасаните и ги разпределете развномерно по дъното, без да ги притискате плътно едно до друго.

След което карамелизирайте 1 и 1/2 ч.ч. захар, като за целта изсипете захарта в съда, в който ще я карамелизирате, добавете 2 с.л. вода и нагрявайте, до получаването на гъст златен карамел.

Докато е горещ още карамелът, го разпределете равномерно върху накъсаните кроасани.

Пригответе крема, като разбиете яйцата, останалата част от захарта (1ч.ч.), заедно с ванилията и прясното мляко.

Получената смес постепенно изсипете във формата за кекс, върху кроасаните и карамела.

Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за 90 мин., до получаването на златна коричка.

След като е готов карамеловият кекс го оставете много добре да изстине и го обърнете в подходящ съд.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Михал Холянов
Вкусен десерт!
0
0