Начин на приготвяне
В кексова форма накъсайте на ситни парченца кроасаните и ги разпределете развномерно по дъното, без да ги притискате плътно едно до друго.
След което карамелизирайте 1 и 1/2 ч.ч. захар, като за целта изсипете захарта в съда, в който ще я карамелизирате, добавете 2 с.л. вода и нагрявайте, до получаването на гъст златен карамел.
Докато е горещ още карамелът, го разпределете равномерно върху накъсаните кроасани.
Пригответе крема, като разбиете яйцата, останалата част от захарта (1ч.ч.), заедно с ванилията и прясното мляко.
Получената смес постепенно изсипете във формата за кекс, върху кроасаните и карамела.
Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за 90 мин., до получаването на златна коричка.
След като е готов карамеловият кекс го оставете много добре да изстине и го обърнете в подходящ съд.
Коментари