Начин на приготвяне
Почистете и нарежете картофите и морковите на тънки кръгчета. Нарежете месото на малки кубчета.
Лука нарежете на дребно, чоризото на тънки кръгчета, а гъбите на тънки парченца. Разтворете бульона във вряща вода на котлона и сварете за около 5 мин. картофите и морковите. Отцедете.
Загрейте олиото в подходящ съд на котлона (съда трябва да е подходящ и за печене във фурна). Запържете кубчетата месо за около 10 мин. Добавете лука и гъбите. Разбъркайте хубаво.
Пържете около 5 мин. и добавете чоризото. Овкусете със сол и подправката за кесадии. Пържете още 2-3 мин. разбърквайки. Разбийте яйцата с прясното мляко. Настържете кашкавала и го добавете в яйцата. Овкусете със сол.
Извадете от тигана месото. Сипете малко олио и запържете за кратко сварените картофи и моркови. Разстелете ги хубаво по дъното. Отгоре изсипете месото с гъбите. Сипете разбитите яйцата с мляко.
Намалете котлона и гответе около 10 - 15 мин. докато видимо яйцата леко започнат да се сгъстяват. Включете фурната на горно печене на 180 градуса и прехвърлете съда с тортията под загрятите реотани.
Печете около 10 мин. или докато яйцата с кашкавала се запекат. При готовност оставете тортията да се охлади и тогава я извадете от съда като сложите голяма чиния над съда с тортията и обърнете.
Преди това минете леко с нож по ръба на съда. Долната част на тортията е с картофите и морковите. Ако желаете запечената част с кашкавала да е отгоре е необходимо още едно обръщане.