Начин на приготвяне
Мариновайте пилешкото филе в малко зехтин и лимонов сок. Нарежете филиите хляб на малки кубчета. Намажете ги хубаво със зехтин и овкусете със сол. Изпечете в загрята фурна на 200 градуса за 5 мин.
Загрейте грил тиган и изпечете пилешките гърди за около 5 мин. от всяка страна. Прехвърлете в загрят тиган с незалепващо покритие и запържете за кратко в малко загрят зехтин.
Извадете, овкусете с черен пипер и сол и оставете да почине. Нарежете салатата и червените печени чушки на тънки лентички. Маслините нарежете на кръгчета.
Нарежете моцарелата на малки кубчета. Пригответе дресинга като смесите оцета с меда и горчицата. Хубаво разбийте до еднородна смес и разредете със зехтина.
Нарежете пилешкото месо на дребни кубчета и поставете в голяма купа.
Добавете моцарелата и дресинга. Сипете салатата, чушките и маслините.
Разбъркайте хубаво, за да се овкуси всичко с дресинга. Сервирайте в подходящи чинии с крутони върху салатата.