Начин на приготвяне
Салатата се измива, подсушава и накъсва. Спанакът се измива, подсушава и нарязва. Авокадото се разрязва на две, като внимателно му се отстранява костилката. Разрязва се на парченца, които се изваждат с помощта на лъжичка.
То обаче се поставя най-накрая, защото бързо потъмнява. Ако авокадото е леко, меко на пипане и с черни петна, значи е узряло. Ако цветът му е наситено зелен, значи не е узряло и се оставя извън хладилник, докато узрее.
Дресинг:
Смесват се сок от половин портокал, сол, горчица, чесън на градули, зехтин, бял пипер и се разбива добре. Накрая се добавя 1 с.л. кора от портокал /наситнена/ и орехи.
Залива се непосредствено преди консумация. Авокадото също се прибавя преди консумация.
Към зеленчуците в купата се прибавят и кубчета от другата половина на портокала, предварително обелен и нарязан на парчета.