Начин на приготвяне
Смесете два лъжици от меда със горчицата, сока от половината портокал, сока от лимон, зехтина и сол на вкус.
Накъсайте на едро айсберга, измйте под течаща вода и оставете да се отцеди хубаво, по желание може да подсушите, попивайки капките вода с кухненска хартия, но трябва да е от плътната, за да не оставя власинки по зеленчука. Смесете с настъргания морков и царевицата.
Сложете в центъра на широка чиния купчинка от салатата, а отстрани подредете кръгчета домат и шайби белен портокал от другата останала половина. Поръсете с ядките- сурови или леко запечени на сух тиган.
Поръсете обилно и с дресинга и разбъркайте леко, само побутвайки парченцата айсберг, за да попадне навсякъде от него.
Козето сирене намажете обилно с останалия мед, ако една лъжица не е достатъчна, вземете повече. Запечатайте за кратко на сух тиган с незалепващо дъно докато всяка страна добие златист загар и коричка.
Поставете двете шайби върху салатата и ръснете от балсамовата редукция за завършек.
Свежа, вкусна и засищаща салатка, която разцъфтява в едно голямо разнообразие от вкусове.
Добър апетит!