Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Копривени ньоки с орехов сос

Копривени ньоки с орехов сос

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Копривени ньоки с орехов сос1 / 2
23/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • индийско орехче - 3 щипки
  • копър - 2 клонки
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • коприва - 6 шепи
  • Сос
  • чесън - 3 скилидки
  • орехи - 100г
  • босилек - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • магданоз - 3 клонки
  • сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за соса се поставят в купа и се пасират.

Картофите се белят, режат на кубчета и се варят в подсолена вода. Вече сварени се отцеждат, мачкат на пюре. Овкусяват се със сол, индийско орехче, копър, черен пипер.

Добавя се яйце и брашно и се разбърква много добре.

Копривата се бланшира за няколко минути във вряща подсолена вода. Вади се, плакне се, отцежда се добре, реже се на ситно и се добавя, към картофите. Замесва се нещо като тесто.

С помощта на много брашно се оформя тънко и дълго руло, от което се изрязват малки късчета. Пускат се за 2-3 минути в гореща вода, но не вряща.

Когато изплуват се вадят и още топли се сервират с приготвения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: