Начин на приготвяне
Поставете захарта в съд от неръждаема стомана (ползвах чашка за крем карамел) и на средна температура стопете захарта. Разбъркайте с лъжица, за да се стопи равномерно и да не гори.
Разбъркайте топената захар, докато се превърне в гладка, чиста течност без бучки. Добавете сода за хляб и продължете да разбърквате.
Сместа ще се надигне и ще се променя от светлокафяв до кремаво. Върху алуминиево фолио се нареждат клечки за зъби.
Поръсва се по 1 ч. л. захар около тях. Върху всяка клечка се изсипва по 1 с.л. от карамелената смес.
Отгоре се слага още едно парче алуминиево фолио и веднага се притиска с купичката, защото пари. След 1 мин се отлепя фолиото и имате страхотни близалки.
Това е типично ястие за Корея.