Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Тапенада с маслини и каперси

Тапенада с маслини и каперси

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Тапенада с маслини и каперси4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Тапенада, подходяща за всяко изискано парти, но и за всяко събиране с приятели"

Необходими Продукти

  • черни маслини - 250 г
  • каперси - 100 г
  • филе от аншоа - 100 г в собствен сос
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 150 мл
  • лимони - сокът от 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се притискат с нож и се обезкостяват. Нарязват се на ситно.

Чесънът се почиства от люспите и се пресова.

Филето от аншоа се нарязва на ситно.

Всички продукти се поставят в кухненски комбайн или блендер и се смесват.

Прибавя се сокът от лимона, всичко се разбърква.

Тапенадата може да се прибере в стъклено бурканче и да се съхранява в хладилник до 2 седмици.

Може да се сервира като разядка с препечени филийки, намазана върху препечена багета, брускети или друго по ваш избор.

Гарнирайте разядката с цели маслинки и листенца магданоз.

Тапенадата с маслини и каперси е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: