Бисквити Фалшиви трюфели

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Бисквити Фалшиви трюфели1 / 2
10/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.

Необходими Продукти

  • масло - 150 гр на стайна температура
  • шоколад - 100 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • орехи - 90 г смлени по желание
  • пудра захар - 100 г
  • брашно - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилии - 2 - 3
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На работната маса се смесват захарта, ванилиите, орехите, брашното и се прави кладенче. В него се сипва яйцето и маслото.

Меси се тесто, отначало ще е ронливо, но с месенето се оправя. Оформят се топчета, колкото лешник.

Нареждат се в леко намазнена тава. Пекат се в загрята фурна около 200 градуса до златисто.

За глазурата се разтопява шоколадът на водна баня, после се прибавя олиото и се смесва добре.

Всички бисквити се потапят до половината в разтопения шоколад и се поръсват с какаото.

*От това тесто може да се направят и тарталети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: