Уникална шахматна торта

04/04/2013
Евгения
отЕвгенияНовак1617
"Тази домашна торта е толкова вкусна, колкото и пухкава. Прекрасна торта за всеки повод"
Приготвяне30 мин.
Готвене1 мин.
Общо31 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 561
  • Преглеждания за месеца272
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана19 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правят се 4 блата по отделно, два жълти и два кафяви.
Забърква се за първият жълт блат от продуктите. Във формата за торта с подмазана хартия на дъното се пече в загряна фурна на 150-200 градуса за около 20-30 мин. до хубав цвят на блата.

Забърква се следващият жълт и после двата кафяви блата.
Кремът се сварява и трябва да се охлади. След това се слага маслото за лъскавост на крема.

Изстинали всеки блат се изрязва на 3 кръга. С помощта на различни по големина чинии се изрязват кръгове от блатовете.

Реденето е един бял пръстен, в него – по-малък кафяв, пак бял и така се редуват. Разменят се местата на кръговете.

За вторият етаж на тортата се слага върху белият, обратно – първо кафяв, после бял и т.н. При реденето на блатовете между тях слагаме от крема. Поръсваме Шахматната торта с орехи и пръчици.

На снимката е показана със 4 изрязвания. Така се получават 5 кръга. Това зависи от големината на блата с цел за равномерни кръгове при рязане.
Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 32
4 8
3 7
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (19)

Жени
Жени
02.02.2016 13:59
Аз ползвам формата от електическата тенджера, не съм я мерила но е около 25-30 см. предпагам.
0
0
aнтония
aнтония
27.01.2016 19:27
колко е голямa формaтa зa печене
0
0
Андрей
Андрей
25.10.2015 16:33
Майка ми правеше такава като бях малък и помня че беше страхотна. Непременно ще си я направя сега
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв