Кроасани с кисело мляко

21/05/2013
Богдана
отБогданаНовак
"Можем за закусваме кроасани, да обядваме кроасани и да вечеряме кроасани - стига само да има кой да ни ги приготвя "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо32 410
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и разтворете вътре сухата мая, захарта и солта.

В дълбока тенджера на слаб огън се разтопява маслото. Добавете вътре яйцето, киселото мляко и разбъркайте хубаво. Добавете брашното, което предварително сте пресели. Всички продукти се смесват.

Последно изсипвате олиото и омесвате тесто, което при пипане не се лепи по пръстите.

Покрийте готово тесто и го оставете поне 1 час в хладилник.

Разточваме тестото и го разрязваме на триъгълници. В основата на триъгълниците слагаме пълнеж по избор и навиваме. Намазваме с жълтък.

Кроасаните се пекат до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 22
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Ина
Ина
18.01.2016 14:49
Аз също не разбрах съвсем последователността - маята разтворена в пр.мляко кога се слага?Олиото в тестото ли се слага или с него се омесва? При мен отиде много повече брашно от описаните 4 ч.ч.
0
0
начинаещ любител
начинаещ любител
16.04.2014 22:56
да питам брашното като се слага маха ли се от котлона или е от сорта на еклерово тесто това
и друго вместо масло някой използвал ли е мас дали ще се получи
0
0
Наска
Наска
12.04.2014 18:16
Страхотни са!Направих ги с локум.Благодаря за хубавата рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв