Начин на приготвяне
Продуктите за торта Наполеон трябва да са на стайна температура и бутертестото да е меко.
Пекат се един по един в предварително загрята фурна на 200°C до златисто.
След изпичане се разрязват на 2 части хоризонтално, за да се получат 4 блата, а изрезките се оставят за украса.
Първо е необходимо да сварите млечно яйчения крем, за да се охлади напълно.
Кремът за торта Наполеон е приготвен по следния начин:
Прясното мляко заедно със захарта се слагат в тенджера на котлона, бърка се от време на време, да не загори.
В купа сложете яйцата, нешестето, брашното, 2 ванилии и 100 мл от сметаната и разбийте с миксер до гладка смес без бучки.
След като млякото заври, прибавете на тънка струя сместа, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка.
След като стане гъст крем, махате от котлона и оставяте да се охлади напълно, като от време на време го разбърквате, за да не хваща коричка.
След това разбийте маслото с пудрата захар за пухкав крем.
Към разбития маслен крем добавете изстиналия млечно-яйчен крем, като разбивате с миксер.
След като съедините двата крема, разбийте на гъст сняг останалата сметана с 2 ванилии и започнете да я добавяте към крема, като разбърквате с телена бъркалка.
След като се смесят добре кремовете, сглобявате тортата Наполеон.