Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Класическа Торта Наполеон

Класическа Торта Наполеон

Класическа Торта Наполеон
Снимка: Лили Тодорова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Няма друга като торта Наполеон - уникален вкус на домашна торта, който създава уют и щастие."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пак. от 800г
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 125 г + 3 с.л. пудра захар
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 пакет нишесте
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 4 бр. по 0.01 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за торта Наполеон трябва да са на стайна температура и бутертестото да е меко.

Пекат се един по един в предварително загрята фурна на 200°C до златисто.

След изпичане се разрязват на 2 части хоризонтално, за да се получат 4 блата, а изрезките се оставят за украса.

Първо е необходимо да сварите млечно яйчения крем, за да се охлади напълно.

Кремът за торта Наполеон е приготвен по следния начин:

Прясното мляко заедно със захарта се слагат в тенджера на котлона, бърка се от време на време, да не загори.

В купа сложете яйцата, нешестето, брашното, 2 ванилии и 100 мл от сметаната и разбийте с миксер до гладка смес без бучки.

След като млякото заври, прибавете на тънка струя сместа, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка.

След като стане гъст крем, махате от котлона и оставяте да се охлади напълно, като от време на време го разбърквате, за да не хваща коричка.

След това разбийте маслото с пудрата захар за пухкав крем.

Към разбития маслен крем добавете изстиналия млечно-яйчен крем, като разбивате с миксер.

След като съедините двата крема, разбийте на гъст сняг останалата сметана с 2 ванилии и започнете да я добавяте към крема, като разбърквате с телена бъркалка.

След като се смесят добре кремовете, сглобявате тортата Наполеон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: