Начин на приготвяне
Разбивате си яйцата заедно със захарта на крем, добавяте олиото, пак бъркате, след това содата, погасена в меда, и ванилията и бъркате докато се хомогенизира. Прибавяте постепенно брашното до добиване на меко и лепнещо, но гладко тесто.
В тави застлани с хартия за печене редите оформените от тестото топчета с големина колкото орех. Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса до леко златисто. Докато са още топли изрежете с мъничко ножче дупки отдолу на сладките (да не са твърде дълбоки - погледнете снимката).
С трохите (наситнете ги допълнително) от сладките си омесвате с мармалада смес и добавяте есенция ром или чаена лъжичка ром. Ако сместа не е много гъста може да си добавите мъничко настъргани орехи. С помощта на лъжичка си слагате от сладкото във вдлъбнатините, които изрязахте, и слепвайте две по две сладките.
В две купички с мъничко вода (дълбочината е колкото половин легнала сладка горе долу) си разтваряте боя и потапяте сладките легнали - първо от едната страна в едната боя, после от другата страна в другата боя. Отцедете за малко върху домакинска хартия и оваляйте в кристалната захар.
Нареждате в подходящ съд готовите. Не е лошо да престоят няколко часа да поомекнат допълнително...ако оцелеят...защото и така са вкусни!
Коментари
БЛАГОДАРЯ!
АКО ИМАТЕ РЕЦЕПТАТА ЗА ЧЕРЕШКИТЕ ЩЕ ВИ БЪДА БЛАГОДАРНА.
МОЯТЯ Я ЗАГУБИХ.