Икономични палачинки

16/09/2013
"Липсата на яйца в хладилника не е основателна причина да не зарадвате семейството си с вкусни палачинки, нали знаете?"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 220
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с тел /не ползвам миксер за палачинките/. Добавят се водата и брашното и се разбива до еднородна смес. Ако е малко гъста се добавя още малко вода, за да стане малко по-гъста сместа от боза, да може да се разлива в тигана.

Пържат се в тефлонов тиган. За първата, 3-та, 5-та палачинка се капва по капка олио. Обръщат се, когато може да се отдели лесно от тигана и се “пържи” и от другата страна.

Който може, обръща палачинката с онова движение, при което палачинката може да се залепи на тавана или да падне на пода. Аз ги обръщам с помощта на дървена лопатка.

Палачинките се подреждат в чиния една върху друга. Сервират се в зависимост от желанието и повода. Когато палачинките са за закуска, ги поднасяме със сладко, сирене, кашкавал или колбас.

Когато са за ордьовър, ги поднасяме с пълнеж от извара, сирена и копър, или с месна плънкa.

Ако не приготвяте палачинките в тефлонов тиган, може да го намазвате с калъпче чисто масло. Тогава палачинките имат чудесен вкус от маслото.подобни рецепти тук

5 10
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Зори
Зори
02.12.2015 15:31
Редовно ги правя тези палачинки. Понякога добавям още малко брашно, друг път - още малко вода, докато достигна желаната гъстота. Понякога дори слагам малко ванилия за аромат. Винаги стават вкусни, а най-важното е, че са любимата закуска за моя едногодишен син:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв