Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Суфле с козе сирене

Суфле с козе сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Суфле с козе сирене1 / 2
11/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лешници - 50 г, бадеми или орехи
  • масло - 25 г
  • брашно - 15 г
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сирене - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • белтъци - 3 бр. на сняг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 190 градуса. Ядките се запичат леко, докато променят цвета си в златистокафяв. Малки формички за суфле 4 бр. се намазват с масло. Печените ядки се разпределят равномерно във всяка формичка.

Разтопява се останалата част от маслото, прибавя се брашното, сваля се от котлона и постепенно се добавя млякото. Връща се отново на огъня и се оставя да кипне. Прибавя се сол и черен пипер. Прибавя се козето сирене, след като се разтопи се прибавя жълтъкът.

Белтъците се разбиват на сняг и се прибавя 1/3 от сирената смес. Останалото сирене се слага във формичките за суфле. Залива се с белтъчената смес. Формите за печене се редят в тава с вряла вода. Пекат се около 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: