Пшенични тортили

28/08/2014
Сирма
отСирмаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции14 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 167
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 225 г (2 ч.ч.) пшенично
  • сол - 1 к.л.
  • мазнина - 15 мл животинска или растителна
  • вода - 120 мл (1/2 ч.ч.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното със солта в голяма купа, добавете мазнината и започнете да мачкате с ръка, докато се получат трохи.

Долейте водата и замесете гладко тесто. Покрийте купата с кърпа и оставете тестото да почине за 15 минути.

Разделете тестото на 14 топки. Всяка топка се разточва върху леко набрашнена повърхност на плоска питка с диаметър 15 см.

Изпечете питките върху загрят тиган с дебело дъно за 1 и 1/2-2 минути от всяка страна. Обръщат се с помощта на нож, след като дъното добие деликатен загар.

Готовите пшенични тортили увийте в кърпа, ако ще ги хапвате скоро. В противен случай ги съхранявайте увити в алуминиево фолио в слабо загрята фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар