Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Сафрид с домати и босилек

Сафрид с домати и босилек

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сафрид с домати и босилек1 / 2
01/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Попадне ли ви пресен сафрид, хич не се колебайте - това е точната рецепта"

Необходими Продукти

  • сафрид - 1 кг
  • домати - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • сметана - 150 мл течна
  • босилек - 5 стръка
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 6 с.л. -
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се нарежда в тава. Поръсва се със сол и черен пипер и се покрива с нарязания на колелца лук.

Залива се с олиото и се нареждат доматите, нарязани на кръгчета. Поръсват се с нарязания на ситно босилек и ястието се запича на 220 градуса във фурната.

Към края на печенето се залива със сметана и се запича за още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: