Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Домашно сушени чери домати с босилек и чесън

Домашно сушени чери домати с босилек и чесън

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Домашно сушени чери домати с босилек и чесън
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
02/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Как да си приготвите домашни сушени чери домати, за да имате винаги, когато ви потрябват? - Даваме рецептата веднага"

Необходими Продукти

  • чери домати - 1 кг
  • чесън - 6 бр. скилидки небелени и 4 бр. белени
  • розмарин - 3 стръка
  • пресен босилек - 4 бр. листа
  • олио
  • зехтин
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се почистват от дръжките и се измиват. Нарязват се на 2 половинки.

Тавата се покрива с хартия за печене. Нарязаните домати се нареждат върху хартията.

Прибавят се небелените скилидки чесън и стръковете розмарин.

Поръсва се със сол, захар и олио. Пекат се 3 часа са предварително загрята фурна на 100 градуса.

Изваждат се и се оставят да изстинат.

Нареждат се в буркан, като на дъното се слага лист пресен босилек и скилидка обелен чесън.

Отгоре се нареждат сушените домати, като по средата се слага лист от пресен босилек, скилидка песен и стрък розмарин.

Накрая се слага лист пресен босилек и скилидка обелен чесън. Залива се със зехтин.

Бурканите се съхраняват в хладилник.

Домашно сушените чери домати с босилек и чесън са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: