Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Сафрид с червени домати

Сафрид с червени домати

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Сафрид с червени домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1-2
"Ако сте начинаещ кулинар и обичате риба, това е точната рецепта за вас"

Необходими Продукти

  • сафрид - 500 г
  • домати - 5 - 6 бр. червени
  • вино - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме сафрида. След това го нареждаме в плитка тенджера. Отгоре слагаме предварителна обелените и нарязани домати.

Добавяме виното, олиото и лимоновия сок. Подправяме ястието със сол и черен пипер и го слагаме да се вари на тих огън около 60 мин.

Когато ястието е готово, го поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: