Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Солени бисквити с тиква и розмарин

Солени бисквити с тиква и розмарин

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Солени бисквити с тиква и розмарин1 / 2
27/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 70 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • розмарин - 2 с.л. сушен
  • тиквени семки - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал - 100 г
  • тиква - 100 г белена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се сварява, пасира се и се оставя да се охлади. Кашкавалът се настъргва. Брашното се смесва с 3 супени лъжици от тиквените семки. Добавя се червеният пипер, розмаринът и солта.

Маслото се реже на кубчета и се добавя към сместа заедно с кашкавала. Добавя се пюрето от тиква и всичко се разбърква добре.

Прави се саламче с диаметър 5 сантиметра и се завива във фолио. Оставя се за 25 минути във фризера. След това се реже на резени с дебелина 1 сантиметър и всяка бисквитка се украсява с тиквени семки.

Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 15 минути на 180 градуса. Вадят се и се охлаждат на решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: