Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква с розмарин и сирене

Печена тиква с розмарин и сирене

Печена тиква с розмарин и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Семпло, лесно и толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • розмарин - 1 стрък
  • за дресинга
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сирене - 50 г
  • орехи - ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от кората и се нарязва на кубчета. В купа смесваме зехтин, мед и балсамов оцет.

Разбърква се добре и заливаме тиквените кубчета наредени в тавичка. Печем до омекване и изваждаме.

В плитка чиния се нарежда парчета тиква, отгоре се поръсва с начупени орехови ядки и малки парчета сирене.

Сервираме със стрък розмарин , а може и да се поръси със сусам. Вкусно и здравословно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: