Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Солени бисквити с цвекло

Солени бисквити с цвекло

Солени бисквити с цвекло
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 7
20/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
18

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 бр.
  • брашно - 1 и 1/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 80 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • протеин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 2 ч.л.
  • чия - 20 грама
  • черен сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се бели и се рендосва на едро ренде. След това се изстисква хубаво от сока. След това към него се добавя маслото, нарязано на кубчета.

Следват яйцата, бакпулвера, брашното, чията, протеинът и подправките. Меси се, докато се получи меко тесто за бисквити, което не лепне по ръцете.

Оформят се топчета, които се сплескват леко с ръце и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене, като леко се притискат.

По желание солените бисквити се поръсват със сусам или други семена.

Солените бисквити с цвекло се пекат в загрята на 200 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: