Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба със сос от чушки

Риба със сос от чушки

Риба със сос от чушки
Снимка: Нели Атанасова
1 / 2
08/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе може Бяла или Пангасиус
  • чушки - 2 зелени
  • чушки - 2 червени
  • лук - 1 глава, кромид
  • домати - 400 г консервирани
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • дафинов лист
  • кимион - 1 щипка, смлян
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребнените лук и чесън задушете за кратко в мазнина. Прибавете нарязаните на лентички чушки и разбъркайте.

Поставете похлупак на съда и оставете продуктите да се готвят на тих огън. Овкусете със захар, кимион и разбъркайте.

След около две минути сложете доматите, дафиновия лист и виното. Поръсете със сол и оставете всичко да къкри на слаб огън петнадесетина минути.

Междувременно разделете рибата на порции и я запържете отделно по 2 минути от всяка страна.

Прибавете я към зарзавата и доовкусете. Оставете на огъня за още 5 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: