Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба със сос Бордолез

Риба със сос Бордолез

Янка ЙордановаЯнка Йорданова
Чирак
13100125
Риба със сос Бордолез1 / 2
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Каквато и риба да изберете, тя ще стане божествено вкусна с помощта на този ароматен сос"

Необходими Продукти

  • риба - 600 г филе от сьомга или друга риба
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • бекон - 100 г пушен
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 60 г краве
  • галета - 4 с.л.
  • бяло вино - 6 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настърганите лук и чесън се задушават с олиото и маслото 2-3 минути. Добавя се галетата, разбърква се.

Сипва се виното, бърка се 2 минути, слага се магданозът и се посолява. Намазва ме тавичка и в нея се поставят посолените рибени филета, които се покриват отгоре със соса.

Пушеният бекон се нарязва на парченца и се нарежда върху соса. Рибата се пече на 220 градуса около 30 минути. Поднася се със зелени подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: