Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Майонеза от извара

Майонеза от извара

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Майонеза от извара
Снимка: Анонимен
1 / 4
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ето как може да оползотворите изварата, превръщайки я в домашна майонеза"

Необходими Продукти

  • извара - 200 г безсолна
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме изварата със студеното прясно мляко и разбиваме до получаването на хомогенна смес. Прибавяме на тънка струя и с непрекъснато бъркане зехтин, а след това пасиран чесън и водата.

Бъркането продължава, докато се получи гладка смес. Готовата майонеза се подправя със сол, червен пипер и ситно нарязан магданоз.

Може да се поднесе намазана на филийки или като предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Много вкусна майонеза се получава.
22.11.2021 11:22