Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на Фурна»Кашкавал пане в ресторантски стил

Кашкавал пане в ресторантски стил

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
2918237141
Кашкавал пане в ресторантски стил1 / 3
16/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Кашкавал пане в ресторантски стил поднесете задължително с резенчета краставици и домат"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 300 г
  • картофено пюре на прах - 300 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е много лесна и страхотна рецепта за паниран кашкавал, която аз измислих. Най-важното правило, което трябва да задължително да спазвате, е кашкавалът да бъде винаги стегнат преди пържене.

Трябва да го оставите да се стегне в хладилника за 1 час или в фризера за 30 минути.

Първата стъпка за е да нарежем кашкавала на филии с дебелина около 1 см. Прибираме нарязания кашкавал във фризера/хладиника, за да се стегне.

През това време в малка купичка счупете едно яйце и го разбийте хубаво. Пресейте брашното с гевгир в отделна купа. А в отделна дълбока чиния сложете картофено пюре на прах, можете да използвате картофено пюре на люспи.

Вадим кашкавала от фризера и започваме да панираме, като потапяме филиите първо в хладка вода, след това овалваме в брашното, после потапяме кашкавалените филии в разбитите яйца и накрая в картофеното пюре на прах.

Има два варианта за пържене на кашкавал пане. Ако имате фритюрник, директно го сложете да се пържи до златист цвят на 190 °C в загряло олио. Ако нямате фритюрник, пържете кашкавал пането в тигана с загрято олио, като първо потапяте кашкавала в яйца и пържете до златист цвят, като пържите, обръщате и от двете страни.

Като стане готов кашкавалът пане е ресторантски стил, го сервирайте с нарязани домати и краставици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: