Начин на приготвяне
Това е много лесна и страхотна рецепта за паниран кашкавал, която аз измислих. Най-важното правило, което трябва да задължително да спазвате, е кашкавалът да бъде винаги стегнат преди пържене.
Трябва да го оставите да се стегне в хладилника за 1 час или в фризера за 30 минути.
Първата стъпка за е да нарежем кашкавала на филии с дебелина около 1 см. Прибираме нарязания кашкавал във фризера/хладиника, за да се стегне.
През това време в малка купичка счупете едно яйце и го разбийте хубаво. Пресейте брашното с гевгир в отделна купа. А в отделна дълбока чиния сложете картофено пюре на прах, можете да използвате картофено пюре на люспи.
Вадим кашкавала от фризера и започваме да панираме, като потапяме филиите първо в хладка вода, след това овалваме в брашното, после потапяме кашкавалените филии в разбитите яйца и накрая в картофеното пюре на прах.
Има два варианта за пържене на кашкавал пане. Ако имате фритюрник, директно го сложете да се пържи до златист цвят на 190 °C в загряло олио. Ако нямате фритюрник, пържете кашкавал пането в тигана с загрято олио, като първо потапяте кашкавала в яйца и пържете до златист цвят, като пържите, обръщате и от двете страни.
Като стане готов кашкавалът пане е ресторантски стил, го сервирайте с нарязани домати и краставици.