Начин на приготвяне
Измийте патладжаните, нарежете ги по дължина, на около половин сантиметър дебелина. Посолете ги и след 20 минути, ги измийте да се отмие горчивият вкус.
След това ги печете на грил тиган, като с четка намазвайте леко патладжаните от двете страни. Пекат се около 1-2 минути от всяка страна. Поставят се в чиния и след като изстинат, се пълнят с плънката.
За плънката:
Изварата, майонезата, чесънът и нарязаният копър се разбъркват добре. След като са изстинали патладжаните на всеки от тях се поставя по 1 ч.л. от плънката в долната страна и патладжанът се навива напред.
Редят се в чиния, украсяват се с копър и маслини. Рулцата се поставят в хладилник и след час-два се поднасят.