Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Рулца от патладжан с извара и майонеза

Рулца от патладжан с извара и майонеза

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Рулца от патладжан с извара и майонеза
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Свежи рулца с патладжан, които смятаме да комбинираме с бяло вино и да разделим с приятели"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • майонеза - 100 г
  • извара - 200 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - на вкус /в зависимост от солеността на изварата/
  • копър - 3 - 4 стръкчета
  • маслини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, нарежете ги по дължина, на около половин сантиметър дебелина. Посолете ги и след 20 минути, ги измийте да се отмие горчивият вкус.

След това ги печете на грил тиган, като с четка намазвайте леко патладжаните от двете страни. Пекат се около 1-2 минути от всяка страна. Поставят се в чиния и след като изстинат, се пълнят с плънката.

За плънката:

Изварата, майонезата, чесънът и нарязаният копър се разбъркват добре. След като са изстинали патладжаните на всеки от тях се поставя по 1 ч.л. от плънката в долната страна и патладжанът се навива напред.

Редят се в чиния, украсяват се с копър и маслини. Рулцата се поставят в хладилник и след час-два се поднасят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: