Панирани биренки

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Панирани биренки
Снимка: Наталия Петрова
1 / 5
18/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Лесни и експресни Панирани биренки търсят за компания студена халба бира !"

Необходими Продукти

  • колбаси - 6 бр. Биренки
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - 6 - 7 с.л.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си шест дървени шишчета и на всяко едно от тях набождаме по една биренка. В чиния разбиваме яйцето и щипка сол, а в друга чиния сипваме брашното.

Загряваме олиото, след това вземаме едно по едно шишчетата с биренките и овалваме първо в яйцето, след това в брашното, след това отново в яйцето и последно в брашното, след това внимателно слагаме в олиото да се пържат.

Завъртаме да се изпържат от всички страни равномерно, след това изваждаме върху кухненска хартия. Поднасяме с чеснов сос или друг сос по желание, може и само с бира :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Аз мисля че е по добре да ги опържа и след това да ги набода, защото е трудно за пържене!
18.05.2016 18:00
3
Покажи всички подкоментари