Начин на приготвяне
Ще уточня първо, че пилешкото се прави в тенджера на котлона, а картофките на фурна и първо започвам с картофите.
След като са обелени, измити и нарязани, ги овкусявам с подправките и добавям половин кенче бира. Слагам ги на 180°C във фурната за около 30-40 минути, като преди да са готови, им слагам малко маргарин и ги запичам само отгоре за около 10-тина минутки.
Пилешкото си го нарязвам на парченца - по-едри, по-дребни - няма никакво значение, нарязвам си и зеленчуците.
Слагам малко олио да загрява и слагам първо тях да се запържат.
Когато добият нужния цвят, добавям и месото. Когато и то вече се запържи, слагам подправките, разбърквам добре, оставям го 5 минутки и добавям бирата. Около 20-тина минути му трябват до пълна готовност.
Още едно уточнение - можете да използвате каквито продукти желаете за биреното пиле с бирени картофи, аз лично имах тези в хладилника и за това добавих тях, но може да добавите царевичка, цветни пиперки, моркови, всеки каквото желае по негов вкус