Начин на приготвяне
В купа налейте олиото, бирата и бакпулвера, разбъркайте добре.
Добавяйте на части брашното и бъркайте с шпатула, докато може, после с ръце замесете меко тесто.
Върху плот, поръсен с брашно, разточете кръгла кора и я разрежете на 16 триъгълника.
Откъм широката част на триъгълниците поставете парче от локума, навийте ги на рулца (като кифлички) и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до лек бледо розов цвят.
Горещите локумки оваляйте обилно в смесените предварително пудра захар и ванилова захар.
Най-вкусни са, когато се охладят напълно.
Бързите биренки с локум са готови.
Коментари